LOGO

Verifikasi Umur

Kanggo nggunakake situs web kita, sampeyan kudu umur 21 taun utawa luwih.Mangga verifikasi umur sampeyan sadurunge mlebu ing situs kasebut.

Nuwun sewu, umur sampeyan ora diidini.

  • head_banner_011

Napa THC nggawe sampeyan dhuwur lan CBD ora?

THC, CBD, cannabinoids, efek psikoaktif - sampeyan wis krungu paling ora sawetara istilah kasebut yen sampeyan nyoba ngerti THC, CBD, lan bedane ing antarane.Mungkin sampeyan uga wis nemoni sistem endokannabinoid, reseptor cannabinoid, lan malah terpenes.Nanging apa kabeh iku pancene bab?

Yen sampeyan nggoleki cara kanggo ngerti kenapa produk THC entuk sampeyan dhuwur lan produk CBD ora lan apa sing kudu ditindakake karo endokannabinoid, sugeng rawuh, sampeyan ana ing papan sing bener.

Cannabinoids lan peran ECS

Kanggo ngerti THC vs CBD lan carane mengaruhi kita, sampeyan kudu ngerti sistem endocannabinoid (ECS), sing mbantu awak njaga keseimbangan fungsional liwat telung komponen utama: molekul "utusan", utawa endokannabinoid, sing diprodhuksi dening awak;reseptor sing diikat molekul iki;lan enzim sing ngrusak.

Nyeri, stres, napsu, metabolisme energi, fungsi kardiovaskuler, ganjaran lan motivasi, reproduksi, lan turu mung sawetara fungsi awak sing kena pengaruh cannabinoid kanthi tumindak ing ECS.Mupangat kesehatan potensial saka cannabinoids akeh lan kalebu nyuda inflamasi lan kontrol mual.

Apa sing ditindakake THC

Cannabinoid sing paling akeh lan kondhang sing ditemokake ing tanduran ganja yaiku tetrahydrocannabinol (THC).Ngaktifake reseptor CB1, komponen ECS ing otak sing ngatur mabuk.Keracunan THC wis ditampilake nambah aliran getih menyang korteks prefrontal, wilayah otak sing tanggung jawab kanggo nggawe keputusan, perhatian, katrampilan motorik, lan fungsi eksekutif liyane.Sifat sing tepat saka efek THC ing fungsi kasebut beda-beda saka saben wong.

Nalika THC ikatan karo reseptor CB1, uga nyebabake perasaan euforia saka sistem ganjaran otak.Ganja ngaktifake jalur ganjaran otak, sing nggawe kita rumangsa apik, lan nambah kemungkinan kita bisa melu maneh ing mangsa ngarep.Efek THC ing sistem ganjaran otak minangka faktor utama kemampuan ganja kanggo ngasilake perasaan mabuk lan euforia.

Apa sing ditindakake CBD

THC adoh saka siji-sijine bahan ing ganja sing duwe pengaruh langsung ing fungsi otak.Perbandingan sing paling penting yaiku cannabidiol (CBD), yaiku cannabinoid paling akeh nomer loro sing ditemokake ing tanduran ganja.CBD asring diarani non-psikoaktif nanging iki mblusukake amarga zat apa wae sing duwe pengaruh langsung ing fungsi otak yaiku psikoaktif.CBD mesthi nggawe efek psikoaktif nalika sesambungan karo otak lan sistem saraf pusat, amarga dilaporake duwe sifat anti-seizure lan anti-kuatir sing kuat.

Dadi, sanajan CBD pancen psikoaktif, ora mabuk.Tegese, ora ndadekake sampeyan dhuwur.Iki amarga CBD ala banget nalika ngaktifake reseptor CB1.Nyatane, bukti nuduhake manawa bener-bener ngganggu aktivitas reseptor CB1, utamane ing ngarsane THC.Nalika THC lan CBD makarya bebarengan kanggo mengaruhi aktivitas reseptor CB1, kedhaftar kathah aran luwih mellow, nuanced dhuwur lan duwe kasempatan luwih murah ngalami paranoia dibandhingake efek felt nalika CBD absen.Iki amarga THC ngaktifake reseptor CB1, dene CBD nyegah.

Kepiye CBD lan THC sesambungan karo siji liyane

Cukup, CBD bisa nglindhungi saka gangguan kognitif sing ana gandhengane karo overexposure THC.Panaliten 2013 sing diterbitake ing Journal of Psychopharmacology nyedhiyakake THC kanggo para peserta lan nemokake manawa wong-wong sing wis diwenehi CBD sadurunge administrasi THC nuduhake kurang memori episodik tinimbang pasien sing diwenehi plasebo - luwih nuduhake yen CBD bisa nyegah kognitif sing disebabake THC. defisit.

Nyatane, tinjauan 2013 babagan meh 1,300 studi sing diterbitake ing jurnal ilmiah nemokake manawa "CBD bisa nglawan efek negatif saka THC."Tinjauan kasebut uga mbutuhake riset luwih akeh lan ndeleng efek CBD ing konsumsi THC ing skenario nyata.Nanging data sing wis ana cukup jelas yen CBD asring disaranake minangka penangkal racun kanggo wong-wong sing ora sengaja ngonsumsi THC akeh banget lan rumangsa kepunjulen.

Cannabinoids sesambungan karo akeh sistem ing awak

THC lan CBD ikatan karo sawetara target liyane ing awak.CBD, umpamane, duwe paling ora 12 situs tumindak ing otak.Lan ing ngendi CBD bisa ngimbangi efek THC liwat nyandhet reseptor CB1, bisa uga duwe efek liyane ing metabolisme THC ing macem-macem situs tumindak.

Akibaté, CBD bisa uga ora tansah nyandhet utawa ngimbangi efek THC.Bisa uga langsung ningkatake keuntungan medis positif potensial THC.CBD bisa, contone, nambah THC-induced pain relief.THC duweni potensi antioksidan anti-inflamasi lan neuroprotective, umume amarga aktivasi reseptor CB1 ing area kontrol nyeri ing otak.

Panaliten saka 2012 nuduhake yen CBD sesambungan karo reseptor glisin alpha-3 (α3), target penting kanggo pangolahan nyeri ing balung mburi, kanggo nyuda nyeri lan inflamasi kronis.Iki minangka conto sing diarani efek rombongan, ing ngendi senyawa ganja sing beda-beda bisa bebarengan kanggo ngasilake efek sing luwih gedhe tinimbang yen dikonsumsi kanthi kapisah.

Nanging malah interaksi iki ora sakabehe cetha.Ing panaliten Februari 2019, peneliti nemokake manawa dosis CBD sing sithik nambah efek THC sing mabuk, dene dosis CBD sing dhuwur nyuda efek THC sing mabuk.

Terpenes lan efek rombongan

Bisa uga sawetara efek samping ganja sing paling misuwur (kayata kunci sofa) bisa uga ora ana hubungane karo THC dhewe, nanging kontribusi relatif saka molekul sing kurang dikenal.Senyawa kimia sing diarani terpenes menehi tanduran ganja rasa lan aroma sing unik.Iki ditemokake ing akeh tetanduran - kaya lavender, kulit wit, lan hop - lan nyedhiyakake aroma minyak atsiri.Terpenes, sing minangka klompok fitokimia paling gedhe ing ganja, uga wis kabukten minangka bagean kritis saka efek rombongan.Ora mung terpenes menehi ganja rasa lan aroma sing béda, nanging uga ndhukung molekul ganja liyane kanggo ngasilake efek fisiologis lan serebral.

Garis ing ngisor

Ganja minangka tanduran kompleks kanthi riset sing relatif sithik babagan efek lan interaksi karo awak manungsa - lan kita lagi sinau babagan cara THC, CBD, lan senyawa ganja liyane bisa bebarengan lan sesambungan karo ECS kita kanggo ngganti cara kita aran.


Wektu kirim: Oct-19-2021